white-cart.png
0 מוצרים
0
סל קניות
חסכתם : 0.00 סיום קניות ותשלום 0

** המחיר הכולל הינו לפני שקילה ועשויי להשתנות באופן סביר

Meat-Logo.png

מקלובה צוואר כבש

 

מקלובה כבש חגיגי:

 

מצרכים:

צוואר/כתף כבש 1.5 ק״ג

4 גזרים

4 תפוחי אדמה

500 גרם אורז

500 מ״ל מים

מלח

פלפל

פפריקה

שמן זית

נייר אפייה

 

הכנת המלית למקלובה:

צורבים על אש גבוהה את הבשר יחד עם שמן זית, ולאחר כמה דקות מכסים במים ומרתיחים על אש קטנה עם פלפל ומלח כשעתיים.

ביינתיים חוצים את הירקות ומטגנים כמה דקות מכל צד שישחימו

לאחר כשעתיים מוציאים את הבשר מהאש, מפרקים את הבשר, ושומרים את הנוזלים מהבישול.

 

הרכבת המקלובה:

גוזרים את נייר האפייה כגודל פתח הסיר ומניחים בתחתית

משמנים בשמן זית את הנייר ומסדרים את תפוחי האדמה כפרח, כאשר החלק השטוח על התחתית

מבדרים את הגזרים מעל תפוחי האדמה בשכבה אחידה

מפזרים את הבשר מעל הגזרים בצורה אחידה

מפזרים מלח, פלפל, ופפריקה מעל השכבה ומעל מפזרים את האורז בצורה אחידה

מוסיפים 500 מ״ל מנוזלי הבישול של הבשר

מוסיפים 500 מ״ל מים לסיר, מכסים ומרתיחים על אש קטנה כ- 40 דקות.

 

כאשר כל הנוזלים בסיר התאדו, הופכים את הסיר על צלחת הגשה, מורידים את נייר האפייה, ומגישים.